Cosly.com & arbeidsmediation& narrowcasting

image frameDiabetic Ulcer UK Mesitran Harrogate poster BM Nov 07
After 8 applications of Mesitran the ulcer had dramatically improved. Virtually all slough had been removed and the ulcer had decreased in size. 16 applications of Mesitran Ointment and Border dressings, aided granulation and the ulcer desloughed completely.
Lees hier het hele artikel

Topical Honey Shows Promise in Healing Diabetic Ulcers
Honey's acidic pH, low water content (which effectively dehydrates bacteria), and the hydrogen peroxide secreted by its naturally-occurring enzyme glucose oxidase make it ideal for combating organisms that have developed resistance to standard antibiotics. "This is a tremendously important issue for public health," explains Eddy, adding that the Centers for Disease Control and the World Health Organization have identified bacterial resistance as one of the most important medical problems of our day.
Lees hier het hele artikel

Case study: Mesitran - diabetische voet
Een 63 jarige zwaarlijvige patiënt onderging een teenamputatie om een Pseudomonas geïnfecteerde wond te sluiten. Antibiotica waren niet in staat om de infectie onder controle te krijgen. De Mesitran honingzalf zorgde ervoor dat de wondgeur binnen enkele dagen verdwenen was. In ongeveer 8 maanden is de wond in grotte afgenomen en ontstond epithelisatie, met als resultaat een genezen wond. Het bloedglucosegehalte werd niet beïnvloed door de honing. De materiaalkosten waren laag en in sterk contrast met de kosten van een voetamputatie: een overweging die 8 maanden eerder realiteit was.
Lees hier het hele artikel

Case study: Mesitran - diabetische voet
Een 78-jarige man, Diabetes Mellitus type 2, had een zeer grote wond op zijn linker onderbeen. In dit geval waren obesitas, in combinatie met diabetes (en slechte naleving van de diabetes leefregels), veneuze insufficiëntie en de leeftijd debet aan een traag genezingsproces. De honinggel was echter in staat de infectie van antibiotica-resistente bacteriën (PS. aeruginosa en streptokokken) onder controle te krijgen. De wond was gedebrideerd en (rekening houdend met de onderliggende pathologie van deze patiënt) werd wondgenezing al snel bevorderd.
Lees hier het hele artikel

Case study: Mesitran - diabetische voet
In dit geval werd de Ps.aeruginosa infectie bij een 52-jarige mannelijke DM patiënt met succes bestreden binnen een periode van 36 dagen. Bovendien was de wond met 50% in omvang afgenomen. Amputatie van de voet was dus voorkomen. In dit geval bleek de honingzalf een waardevolle aanvulling te zijn voor de diabetische voetzorg voor de behandeling van wonden en bestrijding van infecties, zonder bijwerkingen of beïnvloeding van de bloedsuikerspiegel.
Lees hier het hele artikel

Case study: Mesitran - Diabetische voet, Streptococcus B / E. Coli
Door de behandeling met honingzalf werd de amputatie van de 2de teen van deze diabetes patiënte voorkomen. De twee wonden op de linkervoet van deze 45-jarige vrouw zijn succesvol genezen binnen 43 dagen. Tijdens de behandeling zijn er geen bijwerkingen waargenomen en heeft de honingzalf geen invloed gehad op haar bloedsuikerspiegel. De Streptococcus groep B en E. Coli infecties werden met succes bestreden, zonder het gebruik van antibiotica.
Lees hier het hele artikel

Case study: Mesitran- Diabetische voet Staph. aureus
Uit deze studie is gebleken dat diabetici met brandwonden meer vatbaar zijn voor infectieuze complicaties vóór de ziekenhuisopname en dat de vereiste ziekenhuisopname langer duurt dan bij niet-diabetici (Memmel, 2004). In dit geval is de Staph. aureus infectie binnen 4 dagen onder controle gebracht, zonder het gebruik van antibiotica. De eminente kans op amputatie bij aanvang van de behandeling was niet meer relevant zodra de wond 50% kleiner geworden was.
Lees hier het hele artikel

Case study: Mesitran - Diabetische voet, Streptococcus Groep B
De zalf had de redding geweest kunnen zijn voor de tenen van deze patiënte, als er eerder melding gemaakt was van de status van de wond. Zelfs in dit late stadium was de honingzalf echter in staat het autolytisch debridement te stimuleren. De verpleegkundige kon na toepassing van de zalf de necrose handmatig verwijderen. De Streptococcus B-infectie werd tevens bestreden door het gebruik van de zalf.
Lees hier het hele artikel

Case study: Mesitran - Diabetische voet, Gram-positieve bacteriën
In dit geval werd een Gram-positief gekoloniseerde diabetische voetwond succesvol behandeld met honingzalf. De wondgeur verdween binnen een paar dagen, wat aangeeft, dat de Gram-postieve bacteriën geconfronteerd waren met een ongunstig klimaat, waardoor ze snel dood gingen. De wondgrootte nam in een periode van twee weken met 40% af.
Lees hier het hele artikel


Klinion is een merk van Mediq Medeco | © Copyright 2010 - 2015 Mediq Medeco | Disclaimer | Sitemap