Cosly.com & arbeidsmediation& narrowcasting

image frameHuidaandoeningen zijn vaak erg vervelend. Ze kunnen jeuken, irriteren of pijnlijk zijn. En ze bemoeilijken in sommige gevallen het contact met anderen. In Nederland kampen meer dan een miljoen mensen met een huidaandoening.

Binnen de wondverzorging wordt er veel aandacht besteed aan onderzoek en behandeling van:
Andere bekende en veel voorkomende huidaandoeningen zijn:

Acne
Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren. De talg kan niet meer naar het huidoppervlak en het hoopt zich daardoor op.

Moedervlek
Een moedervlek is een zichtbare gepigmenteerde huidaandoening. Hoewel de naam moedervlek wellicht suggereert dat de afwijking aangeboren is, is dit meestal niet het geval. De meeste baby's hebben nog geen zichtbare moedervlekken; ze beginnen in de eerste levensjaren te ontstaan.

Psoriasis
Dit is een chronische huidziekte, waar ongeveer 1 op de 35 Nederlanders last van heeft. De ziekte is herkenbaar aan de rode huid met dikke witte schilfers. Het wordt veroorzaakt door een stoornis in de huidgroei. Behandeling door een dermatoloog is noodzakelijk.

Koortslip
Bij een koortslip ontstaat een branderig, tintelend gevoel op of rond de lippen, gevolgd door pijnlijke blaasjes, die na enkele dagen overgaan in met een korstje bedekte zweertjes. Deze zeer besmettelijke blaasjes rond de mond worden veroorzaakt door het herpes simplex virus.

Wratten
Deze eeltige plekjes op de huid van handen en voeten zijn eigenlijk kleine onschadelijke tumoren. Ze komen vooral in de kindertijd erg veel voor en verdwijnen vrijwel altijd vanzelf.
ee;t


Klinion is een merk van Mediq Medeco | © Copyright 2010 - 2015 Mediq Medeco | Disclaimer | Sitemap