Cosly.com &

image frameMesitran - antibacteriële wondzalf Mesitran antibacteriële wondzalf wordt gebruikt voor de behandeling van chronische wonden (o.a. Ulcus Cruris en decubitus (stadium I-V), oncologische wonden en acute wonden (o.a. schaaf-, en snijwonden, ontvellingen en 1e en 2e graads brandwonden) en diverse schimmelinfecties (o.a. voet- en vaginale schimmels). WCS-wondclassificatie: zwarte, gele en rode fase. Mesitran is uitstekend preventief antibacterieel toepasbaar, zorgt voor een snelle weefselregeneratie en reduceert de vorming van littekenweefsel. 

Indicaties
Oppervlakkige en acute wonden bijv. schaaf- en snijwonden en donorplaatsen van huidtransplantaties. Brandwonden, 1ste & 2de graads. Chronische wonden bijv. decubitus, veneuze-, arteriële- en diabetische ulcera. Oncologische wonden (helpt ontgeuren en debrideren). Gekoloniseerde acute en (postoperatieve) chirurgische wonden.

Contra-indicaties en beperkingen
Tot op heden zijn er geen contra-indicaties bekend. Niet gebruiken bij patiënten die gevoelig zijn voor het product of de ingrediënten.

Gebruiksaanwijzing
A. Tube: 
-  1. Verwijder de dop, maak de mond van de tube en de bovenkant van de dop schoon met alcohol. 
-  2. Duw de punt van de dop in de afdichting zonder in de tube te knijpen. 
B. Pot: verwijder de verzegeling en deksel.

Aanbrengen op de wond: 
  1. Gebruik een steriele spatel om een dun laagje L-Mesitran aan te brengen ofwel direct op de wond en omliggend weefsel of eerst op een steriel gaasje. 
  2. Dek de wond af en fixeer met een passend secundair verband, afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht. 
  3. Inspecteer de wond en omliggend weefsel regelmatig volgens het geldende wondprotocol.

Klik hier voor de gebruiksaanwijzing.

Gebruiksfrequentie
Deze hangt af van de hoeveelheid wondvocht en de behoefte van de wond. Breng nieuw product aan als het opgelost is (± eenmaal per 24 - 48 uur).
 
Bewaren
Bewaren op kamertemperatuur tussen 5°C en 25°C. Vermijd direct zonlicht en vocht. L-Mesitran is een natuurproduct en kan onder invloed van hogere temperaturen vloeibaarder worden. Indien dit niet gewenst is, kan het product vóór gebruik in de koelkast geplaatst worden.
 
Wanneer Mesitran Zalf en wanneer de Mesitran Soft?
De wondgel is gemakkelijker smeerbaar, terwijl de wondzalf een compacte samenstelling heeft. De wondgel kan in grote hoeveelheden aangebracht worden en is dus ook geschikt voor het opvullen van diepere wonden, terwijl de wondzalf dun dient te worden aangebracht. De wondgel veroorzaakt geen prikkeling in de wond terwijl de wondzalf dat in enkele gevallen wel kan geven.

Er zijn heel veel studies gedaan naar de effectiviteit van honing en de andere ingrediënten van Mesitran. De belangrijkste daarvan kunt u terugvinden bij de Mesitran-studies.

AIP Prijzen (ex BTW):
Art.nr. 3036571 (Ref 174701)– Mesitran antibacterieel wondzalf 20gr - € 9,83 per stuk
Art.nr. 3017022 (Ref 174700)– Mesitran antibacterieel wondzalf 50gr - € 22,61 per stuk

Download hier ons handige Mesitran protocol
Brochure Speciale Wondbedekkers

Terug naar het overzicht « » Ga naar bestelinformatie

Klinion is een merk van Mediq Medeco | © Copyright 2010 - 2015 Mediq Medeco | Disclaimer | Sitemap