Cosly.com & arbeidsmediation& narrowcasting

image frameWat is atopisch eczeem
Constitutioneel of atopisch eczeem is een vorm van eczeem die op elke leeftijd kan voorkomen. Het maakt deel uit van het atopisch syndroom waartoe ook astma (chronische aandoening van de luchtwegen), rinitis (aandoeningen van de neus) en conjunctivitis (ontsteking aan het oog) worden gerekend.

Bij een hoog percentage van patiënten met constitutioneel eczeem ontstaat de aandoening in het eerste levensjaar. Er verschijnt dan een rode, erg jeukende, vochtige uitslag van de huid met blaasjes, papels, puistjes, kloofjes, schilfers en korstjes. Bij voorkeur bevindt deze uitslag zich in het gezicht en tussen de hoofdharen, waarbij het gebied rondom de mond en neus, meestal in mindere mate is aangedaan. Het eczeem kan zich echter ook uitbreiden naar andere lichaamsdelen. Deze aandoening, ook wel bekend als dauwworm, komt bij ongeveer 10-15% van de zuigelingen en peuters voor. De jeuk die het eczeem veroorzaakt zorgt voor veelvuldig huilen bij kinderen. Bij de meeste kinderen verdwijnt het eczeem rond de leeftijd van 3 tot 4 jaar.Constitutioneel eczeem kan echter ook op latere leeftijd optreden. Op latere leeftijden zijn met name de holtes van de ledematen aangedaan. In veel gevallen is er sprake van een erfelijke aanleg voor het ontwikkelen van een overgevoeligheid voor stoffen uit de omgeving, de allergenen, hoewel deze allergenen naar de laatste inzichten het eczeem zelf niet kunnen beïnvloeden Ook kunnen niet-allergene prikkels, als warmte, droge lucht of (chemische) stoffen als zeep en wol het eczeem nadelig beïnvloeden. Ook stress heeft een negatieve invloed op de ernst van de huidaandoening.

Zie ook voor meer informatie over oorzaak en behandeling van atopisch eczeem bij kinderen de site van Skincareworld (Engelstalig) of Dermasilk. Zie voor artikelen en studies over een behandelmethode voor atopisch eczeem www.dermasilk.nl of  Wet Wrap techniek

Behandeling atopisch eczeem

Klinion is een merk van Mediq Medeco | © Copyright 2010 - 2015 Mediq Medeco | Disclaimer | Sitemap