Cosly.com & arbeidsmediation& narrowcasting

image frame

Hier houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes op het gebied van wondzorg én van de nieuwe producten waar we extra trots op zijn!
Onderzoek
Het Universitaire Ziekenhuis van Maastricht onderzocht de antibacteriële werking van L-Mesitran zalf en Soft. De afdeling Medische Microbiologie testten de werking van beide producten tegen klinische isolaten van Stafylokok. aureus, Ps. aeruginosa, Kl. pneumoniae en E. Coli. Alle bacteriën werden resistent zijn tegen antibiotica en Kl. pneumoniae en E. Coli waren ESBL producerende bacteriën.

De producten werden getest door middel van controles en vergelijkingen met Manuka honing, en een ander honingproduct (in Nederland verkrijgbaar).

Resultaten
L-Mesitran Soft bleek de hoogste antibacteriële activiteit te hebben tegen alle bacteriën, inclusief ESBL producerende bacteriën, gevolgd door L-Mesitran zalf. De reden hiervoor is vooral omdat de zalf moeilijk te testen bleek, te wijten aan de vette ingrediënten. De testresultaten werden verkregen in een studie waarbij het product en bacteriën geïncubeerd werden gedurende een periode van 24 uur gehad.

De auteur
De studie werd uitgevoerd door Dr. Ellen Stobberingh, PhD, een autoriteit op het antibiotica-resistente bacteriën. Vind je een lijst van haar publicaties op:
http://um-web2085.unimaas.nl:7777/metis/pk_apa_n.medewerker?p_url_id=538

Het hele artikel is hier te lezen en te downloaden (in het Engels)

Klinion is een merk van Mediq Medeco | © Copyright 2010 - 2015 Mediq Medeco | Disclaimer | Sitemap